Portretten in woord en beeld en veel meer voor Landwijzer

Landwijzer vzw is het gespecialiseerd vormingscentrum voor biologische en biodynamische landbouw in Vlaanderen. De organisatie biedt reeds 20 jaar dé beroepsopleiding Bio- en BD-landbouw, het leertraject, aan voor wie professioneel actief wil worden in de biosector.

In 2012 interviewde ik voor het eerst oud-cursisten van Landwijzer, en vanaf 2015 gaf ik als freelancer mee vorm aan haar promotiecampagne. Als werknemer was ik er in 2017-2019 verantwoordelijk voor de externe communicatie, en professionaliseerde er -met veel plezier en in nauwe samenwerking- de communicatie: eigenzinnig, fris en kwalitatief. We ontwikkelden o.a. een communicatiebeleid, een aangepaste huisstijl, een nieuwe website, en een uitgebreidere bekendmaking.

Landwijzer begeleidt vele mensen op hun pad naar hun eigen landbouwpraktijk.
Deze nieuwe boer(inn)en en hun bedrijven tonen de kracht van Landwijzer het mooist. Daarom brachten en brengen we hen in beeld, in een waaier van genuanceerde portretten: postkaarten en affiches, artikels en filmpjes.
De filmpjes zijn het resultaat van een mooie samenwerking met videograaf Astrid Agemans, waarbij ik scenario en regie voornamelijk op mij nam.
Ook nu blijf ik betrokken bij Landwijzer. Dit jaar schreef ik op hun vraag drie portretten.

> Portret Michiel: “Boeren vind ik nog plezanter dan natuurbeheer”
> Portret Emile: “Kende ik Landwijzer al in het middelbaar, dan was ik nadien meteen met de opleiding gestart!”
> Portret Wim: “Uitwisseling met gelijkgestemden is heel belangrijk voor je toekomst als bioboer, en zeker ook voor je persoonlijke en intellectuele ontwikkeling”

> Overzicht portretten (artikels en filmpjes) van oud-cursisten
> Brochure ‘Nieuwe boeren 2019’, een bloemlezing van een nieuwe lichting afgestudeerden